Nieuwe functies Bosch Smart System - KIOX 300.

Heb je een fiets die voorzien is van het Bosch Smart System? Download dan nu zeker de update via de Flow app!

Wat is er nieuw in deze update?

Voor de Kiox 300 bevat de update onder meer de overzichtelijke, gratis navigatiefunctie. De eBike Flow-app neemt de routeplanning en -berekening over en stuurt de navigatie-instructies via Bluetooth® Low Energy naar de Kiox 300. De smartphone kan daarbij in de (rug)zak blijven. De pijl op de Kiox geeft de huidige positie aan. De route wordt aangegeven door een eenvoudige, duidelijke lijn. Weergegeven afslaginstructies bieden oriëntatie en aanwijzingen voor de routebegeleiding in de flow. Ook aankomsttijd, afstand en tijd tot de plaats van bestemming zijn met behulp van de LED Remote op de Kiox 300 te zien.

Gebruik je de Smartphonegrip? Dan kan je op je smartphone de vertrouwde navigatie layout gebruiken met een klassiek stratenplan.

De update voegt ook nieuwe functies toe aan de Bosch ConnectModule en eBike Alarm.

eBike Alarm is de alarmfunctie en de ideale aanvulling op een mechanisch slot, voor een nog betere diefstalbeveiliging: na de eenmalige installatie via de eBike Flow-app fungeert je smartphone als digitale sleutel. Als je de eBike uitschakelt, wordt eBike Alarm auto­matisch geactiveerd. Het reageert met alarmsignalen op kleine bewegingen. Als je eBike over een afstand wordt verplaatst, ontvang je een bericht op je smartphone, start de tracking-functie en kun je de positie van je eBike volgen in de eBike Flow-app. Om eBike Alarm te kunnen gebruiken, moet de ConnectModule in je eBike zijn geïnstalleerd en moet eBike Lock, de auto­matische deactivering van motorondersteuning, zijn geactiveerd. De ConnectModule en eBike Alarm zijn vooralsnog niet beschikbaar voor speedpedelecs. 

Je eBike geeft een hoorbaar en zichtbaar alarm als iemand zonder een geldige digitale sleutel eraan knoeit: dankzij intelligente bewegingsdetectie kan hij onderscheid maken tussen kleine en grote bewegingen van je eBike. Naast het alarmsignaal stuurt het een melding naar je smartphone bij grote bewegingen. Je wordt alleen in relevante situaties geïnformeerd. Zo maak je je niet onnodig zorgen, maar kun je in geval van nood de politie bellen. Volg de locatie van je eBike op je smartphone: Als je eBike wordt gestolen en de functie eBike Alarm je een melding stuurt, begint auto­matisch de tracking. Via de eBike Flow-app kun je de locatie van je eBike zien en doorgeven aan de politie.