Hoe onderhoud ik mijn speed pedelec?

Het onderhoud van jouw e bike of speed pedelec is cruciaal voor de goede werking ervan. Hoe handig je zelf ook bent, een fietsmaker is meer geschikt voor het onderhoud van jouw elektrische fiets. Er zijn uiteraard zaken die je zelf kan doen.

Zaken die je zelf kan doen:

Fiets poetsen

Het frame proper houden, het wegnemen van slijk, modder en alle ander vuil. Hierbij raden we aan om geen hogedruk rieniger te gebruiken

Bandenspanning controleren

De correcte bandenspanning resulteert in een veel betere loop vande fiets. In het geval van een ebike creëer je ook een hogere actieradius. We raden aan om zeker elke maand dit te controleren. Op elke band staat de ideale bandendruk vermeld.

Controle verlichting

Het spreekt voor zich dat een goed werkende verlichting een noodzaak is. Dit is belangrijk voor zowel uw veiligheid als van andere weggebruikers.

Remmen controleren

Hou de slijtage van uw remblokken in de gaten. Een goede werking van de remmen is uiteraard een must.

Smeren bewegende delen

Smeer de bewegende delen zoals ketting en tandwielen in met olie. Uiteraard niet overdrijven hierin. We raden ook aan alvorens te smeren goed te ontvetten. Bij Like My Bike kun je uiteraard de juiste producten bekomen voor elke toepassing.

Wat laat je beter aan ons over?

Hoe handig je ook bent, er zullen altijd dingen zijn die wij als specialisten beter kunnen doen. Dit optimaliseert de goede werking van je fiets, zodanig dat je er nog vele jaren van kan genieten. 

Professioneel onderhoud

Elektronica checken

Het kaliberen van alle elektronische onderdelen

Batterij onderhoud

analyse van de werking van de batterij

Slijtage onderdelen

Het vakkundig vervangen van onderdelen onderhevig aan slijtage.

Wielen en spaken

Het controleren en op spanning plaatsen van de spaken. De rollementen in de wielen controleren en smeren.

Software update

De software van de e-bike moet regelmatig worden upgedate. Hiervoor hebben wij speciale programma's van de desbetreffende fabrikanten. Een up to date systeem garandeert een goede werking.

Professioneel onderhoud optimaliseert de werking van je fiets en laat je vele jaren genieten.