Fietsplezier voor twee!

Een tandem biedt veilig fietsplezier voor twee! Technische verfijningen maken afstemming van de trapkracht van de twee berijders mogelijk en staan garant voor een ongeëvenaard comfort.

De cranks functioneren afzonderlijk van elkaar, beide fietsers hoeven dus niet synchroon te trappen. De
krachtoverbrenging tussen de voorste en achterste cranks vindt plaats door middel van een schone en
onderhoudsarme koolstofversterkte tandriem met een uitzonderlijk lange levensduur. De accu's zijn elegant in het frame geïntegreerd voor een extra laag zwaartepunt. Dankzij hun intelligente samenwerking bieden ze veel ondersteuning en een nog grotere actieradius. De zadelpen en balhoofdhoek zijn voor beide berijders verstelbaar. Het 7.83-model is uitgerust met de onderhoudsarme highperformance Rohloff Speedhub-naafversnelling, waarmee ook bij stilstand kan worden geschakeld. Bijvoorbeeld om bij een stoplicht alvast de juiste versnelling voor het wegrijden te selecteren.

Bosch Performance Line CX

De Performance Line CX is de krachtigste aandrijving van Bosch en biedt tot 340 procent ondersteuning. Dat is handig voor sportieve doeleinden en als u krachtige accelaratie wenst.

Bosch Intuvia display

Het Intuvia display biedt optimaal gebruiksgemak. De bediening spreekt voor zich en is ook in het zonlicht duidelijk leesbaar. Ten alle tijden heeft u betrouwbare informatie beschikbaar over snelheid, afstand, rijtijd en actuele bereik. Het Intuvia display kan worden bediend met de bedieningsunit op het stuur.

Bosch DualBattery (2x PowerTube 625)

De combinatie van twee Bosch Powertube 625 accu's levert dubbele energie voor lange tochten voor twee personen. Het systeem schakelt intelligent tussen de twee accu's tijdens het laden en ontladen, zodat de volledige 1250 Wh kan worden benut.

In hoek verstelbaar stuur voor voor- en achterrijders.

Het stuur en de stuurpen van de tweede persoon zijn afzonderlijk aan het frame bevestigd en niet rechtstreeks aan de zadelpen van de berijder. Dit zorgt voor meer ruimte en comfort. Beide sturen zijn hoekverstelbaar en maken een flexibele aanpassing van de zitpositie mogelijk.

Riemaandrijving

De hoogwaardige, met carbon versterkte riemaandrijving is schoon en onderhoudsarm en roest niet.

Beschikbaar in 2 versies

Je kan kiezen voor de versie met Shimano XT derailleur met 12 versnellingen, of voor de topversie met de onvolprezen Rohloff naaf met 14 versnellingen.