Nieuw van Bosch: het Smart Systeem!

Het smart systeem van Bosch eBike Systems - bestaande uit de eBike Flow-app, bedieningseenheid, display, accu en drive unit - zorgt voor een individuele eBike-belevenis. De nieuwe systeemgeneratie verbindt technisch hoogwaardige eBike-componenten met digitale functies en tilt zo je dagelijkse en recreatieve rijplezier naar een hoger niveau.

Daarbij is je eBike Flow-app het centrale element. Dit opent voor jou een verbonden eBike-wereld met volledig nieuwe fietsimpulsen – dat is Connected Biking. Je kunt je eBike uitbreiden met nieuwe functies en updates over-the-air, je activiteiten (zoals je persoonlijke rit- en fitnessgegevens) registreren, je rijmodi individualiseren en via het Home-scherm alle belangrijke informatie – van de laadtoestand van de accu tot de volgende servicebeurt – in de gaten houden. Voor een extra persoonlijke rijbelevenis en maximaal rijplezier zullen in de toekomst nieuwe met de eBike Flow-app te combineren functies volgen. Beschikbaar in het Duits, Engels en Frans; andere talen zullen volgen.

Omdat wij naast je rijplezier ook veel waarde hechten aan de veiligheid van je eBike, worden veel eBikes in de toekomst achteraf met het smart systeem uitgerust met de ConnectModule, met nieuwe functies op het gebied van diefstalbeveiliging. Je eBike kan bijvoorbeeld een geluidsalarm afgeven om dieven af te schrikken en als hij toch wordt gestolen, kan de eBike worden getraceerd met een smartphone. Of de eBike met de ConnectModule kan worden uitgerust of al is uitgerust, kun je rechtstreeks bij je dealer of de eBike-fabrikant te weten komen en in de toekomst via de eBike Flow-app. Dit heet dan: ConnectModule-ready!